Posted on

Wat zijn Bitcoins?

Wat zijn Bitcoins?

Je hebt misschien gehoord van de nieuwe virtuele valuta genaamd meer info op deze site . Maar weet je wat het is? Simpel gezegd, bitcoins zijn een soort digitale valuta die is gecreëerd door het proces van 'mijnbouw'. Net als elk ander type valuta, worden bitcoins gecreëerd door de interactie van talrijke deelnemers binnen een netwerk, bekend als een "economie" – maar in tegenstelling tot traditionele valuta's worden bitcoins "gedolven" door gebruikers in plaats van door banken of andere grote instellingen.

bitcoins

Het hele idee achter het minen van bitcoins is om in feite meer geld uit het niets te creëren. In het geval van bitcoins wordt de waarde van deze nieuwe munten bepaald door de gezamenlijke inspanning van alle gebruikers die met het minen zijn begonnen. Dit systeem van "mijnbouw" lost een ander raadsel op waarmee conventionele monetaire systemen worden geconfronteerd: hoe het aanbod van bitcoins op de vraag van de gebruikers te houden. En in het geval van bitcoins is de oplossing relatief eenvoudig: er is wereldwijd ongelooflijk veel rekenkracht voor dit doel. Daarom is er altijd ongelooflijk veel activiteit op het 'bitcoin-netwerk'.

Zolang er mensen met computers zijn die constant op zoek zijn naar nieuwe bitcoins, blijft het aantal beschikbare bitcoins voor elke transactie constant. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is de hele werking van het "bitcoins-netwerk" volledig transparant. Transacties zijn eigenlijk vrij eenvoudig te voltooien en de meeste online winkels accepteren bitcoins als betaling voor vrijwel elk item. Het is niet nodig om een conventionele portemonnee te hebben of contant geld mee te nemen – het enige dat u nodig heeft, is uw computer die is verbonden met internet.

Site bezoeken voor meer info: Bitcoinmeester.nl