Posted on

Hoe vraag je een energielabel aan voor je huis

Hoe vraag je een energielabel aan voor je huis

energielabel woning aanvragen

Voordat u uw woning verkoopt, is het essentieel om een energielabel te hebben. U krijgt niet alleen een goed beeld van de energie-efficiëntie, maar u weet ook of u wijzigingen moet aanbrengen om de energie-efficiëntie te verhogen. Er zijn verschillende manieren om een energielabel te verkrijgen en sommige kosten niet veel. Naast uw makelaar kunt u online een vereenvoudigd energielabel aanvragen. Op de DigiD-website vindt u professionals die uw woning kunnen bezoeken en de specificaties kunnen controleren opvragen bevallig. Dan betaal je ongeveer 10 euro voor het label. Het label is tien jaar geldig.

Op het energielabel staat de energie-efficiëntie van een woning en hoeveel energie deze nodig heeft. Een energielabel betekent in veel gevallen een lagere energierekening en een comfortabeler huis. Niet alleen dat, een energiezuinige woning is ook beter voor het milieu. Er zijn verschillende energielabels, variërend van A+ tot G+. Een A+ label geeft aan dat een woning extreem energiezuinig is. Of u nu een woning koopt of verkoopt, een energielabel geeft u een goed beeld van de kwaliteit van woningen.

Het Pan-Canadese kader voor schone groei erkende energielabels voor woningen als een belangrijke stap in de richting van het verminderen van het energieverbruik in gebouwen. Het geeft inzicht in de efficiëntie van een huis en kan de manier waarop mensen denken over energie-efficiëntie veranderen. Hoewel het energielabel voor woningen relatief onbekend is bij de gemiddelde consument, is het belangrijk dat u de energie-efficiëntie van uw huis kent, zodat u weloverwogen beslissingen kunt nemen over de energiekosten.

Klik hier voor meer waardevolle informatie: EnergielabelPerfect.nl